Potrawy z grilla – przepisy, artykuły, porady
Menu
  • Mapa strony
  • O portalu
Menu

Propozycja dla wegetarian, czyli cukinia z grilla.

Posted on 27 stycznia 20157 lutego 2020 by admin

Oczywiście cukinia z grilla smakować będzie nie tylko jaroszom. Z pewnością doskonale sprawdzi się ona również jako dodatek do mięs podawanych na grillu.

Potrzebujemy:

  • sporej wielkości cukinię lub też dwie mniejsze
  • kilka ząbków czosnku
  • odrobina oliwy z oliwek lub oleju
  • sól morska pieprz , ziarenka smakuCzosnek przeciskam przez praskę, mieszamy z przyprawami oraz oliwą z oliwek. Każdą cukinię kroimy na ćwiartki i pozbawiam pestek. Po dokładnym nakłuciu jej widelcem smarujemy ją mieszanką oliwy i przypraw i odstawiamy do lodówki na jakiś czas. Cukinię grillujemy przez około 10-15 minut na średnio rozgrzanym grillu. Prawidłowo grillowana cukinia powinna nabrać lekko brązowego odcienia i stać się miękka. Wiele osób preferuje też, grillowanie cukinii zawiniętej w sreberko.

Aktualności w portalu

  • Błonnik pokarmowy w diecie – korzyści zdrowotne
  • Stek z polędwicy
  • Burgery z grilla
  • Grillowane ziemniaki
  • Propozycja dla wegetarian, czyli cukinia z grilla.

Oznaczenia

burgery cukinia z grilla grillowane ziemniaki kurczak steak stek szaszłyk szaszłyki szynka wieprzowa udka z kurczaka ziemniaki z grilla
©2021 Potrawy z grilla – przepisy, artykuły, porady | WordPress Theme by Superbthemes.com